km
DÉLKA TRASY

MORAVIA DIVIDE S KWAKEM

Ahoj, jmenuji se Jirka Baloušek, pocházím ze Strakonic a kamarádi mě znají jako Baldu. Spadám do skupiny lidí, co milují závodní bikepacking. V tomto prostředí blízko k přírodě se cítím nejlépe.

Letos mě čekalo spoustu těžkých závodů, jak u nás, tak i v Evropě. A jedním z nich byl Moravia Divide. Super závod, který jsem absolvoval. Rád Vás tímto závodem provedu. 

Na začátek jsem se musel pořádně vybavit, abych přece nedělal ostudu. Volba padla na českou firmu Outdoor KWAK. Těšil jsem se, poprvé pro mě někdo ušil šustku dělanou na míru (a při měření to byla docela sranda). No a taky budu spát v péřovém spacáku 100 % hand made.
Už z perfektní komunikace s panem Pařízkem před objednávkou a paní Hrstkovou při přípravě bundy dávalo tušit, že jsem se rozhodl správně.

Do teď jsem používal 600 g syntetický letní spacák, přes který by se daly číst noviny. Navíc dosluhoval a musel jsem se posunout o nějaký level výš. Začátkem května dorazila krabice, tak jsem se hned na FB pochlubil. Dostal jsem spoustu „laiků“, ale i pár kamarádů mě hned psalo, že 690 g spacák je moc a podobná moudra. Já jsem ale věděl, že je to tak akorát. Říkal jsem si, že těch pár gramů navíc se vyplatí a že radši zhubnu než v noci mrznout a třást se jako osika!

Moc dobře vím, že na těchto dlouhých závodech je důležité se kvalitně, rychle a hlavně v teple vyspat. Navíc závody, které absolvuji, jsou od jara do podzimu, takže nějaké to deko kvalitního českého peří se hodí.

Závod Moravia Divide vede napříč Moravou. Konkrétně ze severu (start v Javorníku) na jih (cíl Břeclav). Dlouhý je 722 km. Proto jsem se rozhodl, že si před závodem střihnu jednu noc na terase, abych vyzkoušel spací pytel KWAK Rosničku a karimatku. Byl jsem mile překvapen komfortem spaní. Přesně něco takového jsem si představoval.

Jak dobrodružství pokračovalo, se můžete dozvědět ZDE v dalším článku. 

Zpevněné lesní a polní cesty
60%
Vyasfaltované lesní cesty
20%
Pěšiny
15%
Silnice nižší třídy
Web Designer5%

Související produkty

KWAK Pánská větrovka Mira KWAK Pánská větrovka Mira 2
Produkt je k dispozici na objednávku
4 850 Kč
Máte chuť nechat si vyrobit větrovku na míru dle vaší fantazie? Tak právě u nás šijeme podle představ našich milých zákazníků. Větrovka KWAK je vhodná pro většinu ročních období, je anatomicky tvarovaná a proto je vhodná i na všechny outdoorové aktivity. Určitě se Vám již stalo, že Vás nečekaně přepadlo nepříznivé počasí, ale s naší lehkou šustkou KWAK už...
KWAK Papuče do spacáku péřové Twin KWAK Papuče do spacáku péřové Twin 2
Produkt je k dispozici na objednávku
Od 1 490 Kč
Lehké a na omak velmi příjemné boty plněné husím peřím. Tento doplněk zajistí pohodlí a tepelný komfort pro vaše nohy v chladných až mrazivých obdobích. Papuče KWAK jsou vhodné jak do spacího pytle, tak jako zimní přezůvky domů, do stanu či pro zahřátí nohou po vyzutí lyžáků i pohorek. Komfort a maximální pohodlí Vám zaručeně zajistí Papuče do spacáku...
KWAK Spací pytel Rosnička R185 KWAK Spací pytel Rosnička R185 2
Produkt je k dispozici na objednávku
Péřové

KWAK Spací pytel Rosnička R185

KWAK
R185
7 550 Kč
Chystáte se na letní povyražení do přírody, na motorku, kolo nebo pod širák? V tom případě je Spací pytel Rosnička přímo pro Vás. Zabezpečí Váš komfort při spaní tak, aby Vám nebyla zima, nepromokli jste a zároveň abyste se v horkých nocích nepřehřívali. To a mnohem víc Vám zaručeně zajistí Spací pytel Rosnička R185 od značky KWAK s nanotechnologií. Spací...
KWAK UnderQuilt Alkes L pro hamaku KWAK UnderQuilt Alkes L pro hamaku 2
Produkt je k dispozici na objednávku
Underquilty

KWAK UnderQuilt Alkes L pro hamaku

KWAK
HAM21L
8 550 Kč
KWAK UnderQuilt Alkes L je ideálním doplňkem pro spánek v hamace. Jedná se o spodní zateplení, které je zavěšené pod hamakou a vytváří tak vzduchovou mezeru, čímž zaručuje maximální izolaci a tepelný komfort. UnderQuilt brání proudění chladného vzduchu a eliminuje tak tzv. ,,syndrom studeného zadku’’. Tato prodloužená varianta UnderQuiltu Alkes L...
Viz autorovy články
Jirka Baloušek

Ahoj, jmenuji se Jirka Baloušek, pocházím ze Strakonic a spadám do skupiny lidí, co holdují závodnímu bikepackingu a kamarádi mě znají jako Baldu.

Produkt byl přidán do seznamu přání
Produkt přidán k porovnání.