V OutdoorKWAKu jsme si vybrali peří jako hlavní výrobní materiál. Používáme ho skoro do všech našich produktů - od spacáků až po dětské botičky. Proč je pro nás jedničkou? Pojďme se na to spolu podívat!

1. Ultralehký materiál

Nevíte co si s sebou sbalit na trek? Jasnou volbou je péřové vybavení! Můžete ho totiž složit do malé kuličky a schovat ho do batohu. A až přijde ten správný čas, stačí jej opět vyndat a počkat pár sekund než se produkt “nafoukne” do svého původního stavu.

2. Izolační schopnosti

Péřový spací pytel je stále tou nejlepší možnou volbou do tuhých mrazů a suchých vysokohorských oblastí. Peří má totiž nadstandardní izolační schopnost, která synteticky vyrobeným materiálem zatím nebyla překonána. A to i přesto, že na tom odborníci usilovně pracují již mnoho let.

3. Finanční úspora

Investice do péřové deky, spacáku nebo bundy mohou být vyšší… na druhou stranu, peří je stálé a trvanlivé. Většina z nás si pamatuje na peřiny našich babiček, které se dědí z generace na generaci. Například životnost peřin se při běžném používání pohybuje mezi 20 - 30 lety. Díky tomu se nákup péřových výrobků vyplatí.

4. Recyklovatelnost

Peří je čistě přírodní materiál. Je odolné a je ho možné vyčistit. Pokud dojde k nevratnému poničení látky, peří lze vyndat a dále ho používat v jiném kusu oblečení nebo deky. 

5. Schopnost adaptability

Peří se dokáže lidskému tělu dokonale přizpůsobit. Když si lehnete do péřového spacího pytle, peří se okolo Vašeho těla rozvine a vyplní většinu přebytečného prostoru. Díky tomu Vám bude teplo. 

6. Mikroklima ve spacáku

Jste zimohřivý? Teplo Vám zajistí i mikroklima, které se vytváří v milionech vzduchových kapsičkách a záhybech peří. Vytvořené teplo se díky tomu udrží delší dobu na stejném místě - jinak řečeno teplo neuniká zpod peřiny ven.

7. Roztoči namají šanci

Alergici pozor! Péřové lůžkoviny nejsou vyhledávaným místem pro život roztočů. Kvalitní prachové peří je totiž čisté a to se roztočům nelíbí. Nemají se tak čím krmit. 

Na jejich jídelníčku se nejčastěji objevuje lidská kůže. Té ztratíme 0,5 - 1 g denně. Proto je dobré peří pravidelně čistit a tím obnovovat jeho hypoalergenní schopnosti.

Potřebujete svůj KWAKovský spací pytel nebo vestu vyčistit? Dejte nám vědět, poradíme Vám jak na to a nebo Vám ho rovnou vyčistíme sami :)

Související produkty

KWAK Dámská sukně péřová Rana KWAK Dámská sukně péřová Rana 2
Produkt je k dispozici na objednávku
3 990 Kč
Chystáte se na běžky, výlet do přírody či do města? Chcete se cítit pohodlně a zároveň být hezky oblečená? Nebo máte chuť nechat si vyrobit sukni na míru dle vaší fantazie?Právě u nás šijeme podle představ našich milých zákazníků. Naše sukně KWAK je vhodná pro všechna roční období, je anatomicky tvarovaná, navíc má výhodu rychlého svlékání a navlékání...
KWAK Dámská vesta péřová Lyra KWAK Dámská vesta péřová Lyra 2
Produkt je k dispozici na objednávku
4 750 Kč
Máte chuť nechat si vyrobit vestu na míru dle vaší fantazie? U nás si můžete sami navolit barevné kombinace, gramáž husího prachového peří i další. Vesta KWAK je vhodná pro všechna roční období, je anatomicky tvarovaná a proto je vhodná i na všechny outdoorové aktivity. Díky jedinečnému materiálu Vás vesta plně ochrání před povětrnostními vlivy i deštěm....
KWAK Dětské papuče Nunki KWAK Dětské papuče Nunki 2
Produkt je k dispozici na objednávku
1 250 Kč
KWAK Dětské huculky Nunki jsou větší variantou botiček Maia. Délka podrážky je 18,5 cm. Asi jako každý rodič chcete zajistit svému dítěti teplo, pohodlí a spokojenost. Všichni dobře víme, že teplo jde od nohou. Lehké a na omak velmi příjemné dětské botičky KWAK plněné husím peřím jsou skvělé jak do nosítka, tak do kočárku. Sami si můžete navolit gramáž...
KWAK Péřová deka Naos KWAK Péřová deka Naos 2
Produkt je k dispozici na objednávku
Péřové

KWAK Péřová deka Naos

KWAK
Od 12 090 Kč
KWAK péřovou deku Naos plníme ze 100 % prachovým husím peřím v kvalitě 90/10. Jedině tak dosahujeme té nejvyšší kvality. Prachové peří je nepřekonatelný materiál, který nedokáže nahradit žádná syntetika. Je antialergenní, lehký, prodyšný a má vysokou úroveň ochrany proti chladu.
Viz autorovy články
Lidia Stavěla

Miluji psaní a hory. A kde mě nejčastěji najdete? V lese s mým psím parťákem Kiwi. 

Produkt byl přidán do seznamu přání
Produkt přidán k porovnání.