Jsme nadšeni a hrdí, že se nám dostalo velkého uznání v podobě článku v prestižním magazínu 1012+. Můžete si tak o nás přečíst přímo zde a nebo na webu 1012+.

+
Portál o vědě, výzkumu a inovacích

Jsme tým lidí, který se rozhodl zakotvit své kořeny v Liberecku a vydat se za svým byznysem pod Ještěd. Společně se spoluzakladateli Evou Hrstkovou, která pochází právě z Vratislavic nad Nisou, a Davidem Pařízkem, který se přesídlil za firmou až z Brna, vyvíjíme spacáky pod značkou KWAK, které Vás udrží v teple i na expedici v Himalájích. Jsme jediní na světě, kdo spojuje českou aplikovanou nanotechnologii s husím prachovým peřím. Z našeho původního nápadu na designový spacák na míru se stal úspěšný byznys, který nyní postupně rozšiřujeme do Evropy a za oceán.

Spolumajitel firmy, David Pařízek, zmiňuje, že před lety přijel do Vratislavic nad Nisou, aby osobně dohlédl na výrobu jeho spacáku. Tehdy ještě netušil, že se seznámí se šikovnou Evou Hrstkovou, která právě získala technologické vzory od končící firmy Alka Jany Červenkové. Díky podpoře libereckého kraje a Technické univerzity v Liberci tak začali spolupracovat i se společností Nanomembrane, která jim umožnila laminovat nanotechnologickou membránu na polyamidovou tkaninu. Tato inovace jim poskytla unikátní vlastnosti, které spacáky pod novou vznikající značkou KWAK odlišují od ostatních do dneška.

Během našeho podnikání jsme se setkali s mnoha výrobci membrán, ale žádná z nich se nemohla rovnat naší nanovlákenné membráně. V době pandemie COVID-19 se vlastnosti nanomateriálů staly ještě více populárními a my jsme se pyšnili, že jsme využili těchto technologií ve svých produktech. Naše membrána umožňuje tělu dýchat a zůstat v suchu i za nejnáročnějších podmínek. Jedinečnost našich spacáků spočívá v několika klíčových faktorech, jako je vysoká paropropustnost a vodní sloupec. Snažíme se najít optimální rovnováhu mezi těmito vlastnostmi, abyste se v našich spacácích cítili pohodlně a suchu. Impregnace DWR, kterou používáme na vnější tkaninu spacáků, je nejvyšší třídy C6.

Jsme pyšní na to, že jsme se svými spacáky pod značkou KWAK dokázali proniknout na trh s outdoorovým vybavením a získat si důvěru našich zákazníků. S našimi produkty můžete vyrazit na dobrodružství bez obav, protože víme, že jsme vytvořili něco skutečně výjimečného. Snažili jsme se přenést naše vášně a snahu do každého spacáku, který opouští naši výrobní dílničku. Každý detail byl pečlivě promyšlen, aby vám poskytl maximální pohodlí a ochranu před nepřízní počasí. Jsme rádi, že jsme mohli spojit moderní nanotechnologie s tradičními materiály a vytvořit tak inovativní spacáky, které vás udrží v teple i za extrémních podmínek.

Děkujeme všem našim zákazníkům, kteří nám věří a podporují nás na naší podnikatelské cestě. Jsme nadšení, že můžeme být součástí Vašich dobrodružství a poskytovat Vám produkty, na které se můžete spolehnout. Ať už jste horolezci, trekaři nebo prostě milovníci přírody, naše spacáky jsou tu pro Vás, abyste si mohli užít každý okamžik bez obav.

Doufáme, že náš příběh inspiruje další podnikatele a motivuje je k hledání inovativních řešení a spojení tradičních hodnot s moderními technologiemi. Budeme se nadále snažit posouvat hranice a přinášet vám nejlepší produkty na trhu.

Doufáme, že náš příběh inspiruje další podnikatele a motivuje je k hledání inovativních řešení a spojení tradičních hodnot s moderními technologiemi. Budeme se nadále snažit posouvat hranice a přinášet vám nejlepší produkty na trhu. Děkujeme za Váš zájem o naši firmu a spacáky KWAK. Pokud máte nějaké dotazy nebo potřebujete další informace, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro Vás.

S přátelským pozdravem,

Váš tým KWAK

Související produkty

KWAK Spací pytel Dekáč D170 KWAK Spací pytel Dekáč D170 2
Produkt je k dispozici na objednávku
Péřové

KWAK Spací pytel Dekáč D170

KWAK
D170
9 850 Kč
Chystáte se na kempování, na chatu do přírody či do hausbótu? Důležité je myslet na to, abyste se spokojeně vyspali i mimo domov, aby Vám nebyla v noci zima nebo abyste nepromokli. Univerzální a pohodlný dekový spacák Vám zabezpečí maximální komfort při spaní v každém ročním období. Lze ho zcela rozložit a použít i jako deku. To a mnohem víc Vám nabízí...
KWAK Spací pytel Kuňka K185 KWAK Spací pytel Kuňka K185 2
Produkt je k dispozici na objednávku
Péřové

KWAK Spací pytel Kuňka K185

KWAK
K185
9 450 Kč
Blíží se čas vyrazit na výlety do přírody. Důležité je myslet na to, abyste se spokojeně vyspali i mimo domov, aby Vám nebyla v noci zima nebo abyste nepromokli. To a mnohem víc Vám zaručeně zajistí Spací pytel Kuňka K185 od značky KWAK s nanotechnologií. Spací pytel je navržen pro jarní, letní a podzimní období a určen pro postavu do výšky 185 cm....
KWAK Spací pytel Ropucha P185 KWAK Spací pytel Ropucha P185 2
Produkt je k dispozici na objednávku
Péřové

KWAK Spací pytel Ropucha P185

KWAK
P185
15 450 Kč
Plánujete vyrazit do přírody v mrazivých dnech nebo se chystáte na expedici v zimním počasí a extrémních podmínkách? Spacák Ropucha Vám vytvoří bezpečné útočiště na větrných kopcích i ve velehorách. Důležité je myslet na to, abyste se spokojeně vyspali i mimo domov, aby Vám nebyla v noci zima, nebo abyste nepromokli. To a mnohem víc Vám zaručeně zajistí...
KWAK Spací pytel Skokan S185 KWAK Spací pytel Skokan S185 2
Produkt je k dispozici na objednávku
Péřové

KWAK Spací pytel Skokan S185

KWAK
S185
10 450 Kč
Blíží se čas vyrazit na výlety do přírody a to při jakémkoliv počasí. Ať je jaro, léto, podzim, nebo zima, spacák Skokan Vám bude dobrým parťákem po únavné cestě na kopcích i v horách. Důležité je myslet na to, abyste se spokojeně vyspali i mimo domov, aby Vám nebyla v noci zima nebo abyste nepromokli. To a mnohem víc Vám zaručeně zajistí Spací pytel...
Viz autorovy články
Jana Kroulíková

Autorka článků pro BLOG KWAK, MgA. Jana Kroulíková, se dlouhodobě věnuje uměleckým činnostem ve spojení s oděvním a textilním odvětvím. Absolvovala nejprve bakalářský obor Oděvní a textilní návrhářství na Textilní fakultě Technické univerzity v Liberci. Poté úspěšně zakončila své studium magisterským oborem Tvorba ve veřejném prostoru v rámci výtvarného umění na Fakultě umění a architektury TUL. Od roku 2022 pracuje na nejrůznějších projektech pro firmu OutdoorKWAK s.r.o.

Produkt byl přidán do seznamu přání
Produkt přidán k porovnání.